سبد خرید
0
پیش فاکتور خالی است.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

قیمت ورق روغنی

⬜ نمایش قیمت با مالیات ✅ نمایش قیمت با مالیات
۰۹ ۹۱۰ ۹۱۰ ۰۳۱

تماس با مشاوران آهن

قیمت ورق

ورق روغنی

آخرین بروزرسانی: 1403/04/11 - 13:24

ورق‌های فولادی در صنعت در دو حالت نورد گرم و نورد سرد تولید می‌شوند. به ورق‌هایی که به روش نورد سرد تولید و به بازار عرضه می‌شوند، ورق روغنی می‌گویند؛ به همین دلیل این ورق را با نام ورق سرد نیز می‌شناسند. این ورق در صنایع مختلفی همچون تأسیسات، ساخت و ساز، خودرو و همین‌طور در ساخت قطعاتی همانند بدنه یخچال، لولای فلزی، تابلو برق و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت ورق روغنی با توجه به نوع آن و شرایط بازار تعیین می‌شود. برای اطلاع از قیمت ورق سیاه و قیمت ورق سرد و انواع دیگر می‌توانید به سایت مشاوران آهن مراجعه کنید.

ورق روغنی چیست؟

ورق روغنی یکی از انواع ورق فولادی است که با فرآیند نورد سرد تولید شده و به همین دلیل با نام ورق سرد نیز شناخته می‌شود؛ به عبارت دیگر، این ورق با ضخامت بالا و از ورق گرم به دست می‌آید و ضخامت آن در روند نورد سرد کاهش پیدا می‌کند و به ضخامت مورد نظر تبدیل می‌شود.

ورق روغنی دارای سطح صاف و یکنواختی بوده و از مهم‌ترین خواص مکانیکی آن شکل‌پذیری و مقاومت در برابر کشش است. با وجود اینکه برخی از افراد تصور می‌کنند از ورق روغنی برای تولید ورق گالوانیزه و رنگی استفاده می‌شود، اما پایه اولیه تولید ورق‌های ذکر شده، ورق سرد است.

همان‌طور که اشاره کردیم، ورق‌ها به دو روش نورد سرد و نورد گرم تولید می‌شوند. به ورق‌های تولید شده به روش نورد گرم، ورق سیاه و به ورق‌های تولید شده به روش نورد سرد، ورق روغنی می‌گویند.

انواع ورق روغنی

یکی از عوامل مهم تعیین‌کننده قیمت ورق روغنی، نوع آن است. این ورق‌ با توجه به عملیات حرارتی اجرا شده در تولید و درصد و نوع آلیاژ به‌ کار رفته در آن تقسیم‌بندی می‌شود. برای تقویت ورق روغنی از عناصر گوناگونی استفاده می‌کنند که از رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به کربن، کروم، منگنز، فسفر، گوگرد و سیلیسیوم اشاره کرد. همچنین این ورق به سه دسته کلی زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. ورق معمولی ST12: یکی از پرکاربردترین انواع ورق روغنی در بازار، ورق معمولی ST12 است که در تولید انواع سازه‌های صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ورق با نام ورق کششی نیز شناخته شده و تا 45 درجه خم می‌شود. این ورق ماندگاری بالایی دارد، به‌ طوری که تاریخ انقضای آن تا 18 ماه است.
  2. ورق نیمه کشش ST13: این ورق گزینه مناسبی برای تولید سازه‌های صنعتی و غیرصنعتی است؛ بنابراین از آن در جوشکاری و پرس‌کاری در عمق کم استفاده می‌کنند. ورق نیمه کشش ST13 را در بازار با نام‌های نیمه‌کشسانی و نیمه‌کششی نیز می‌شناسند و تا 90 درجه خم می‌شود. همچنین تاریخ انقضای این ورق حداکثر تا 8 ماه است.
  3. ورق فوق کشش ST14: این ورق دارای انعطاف‌پذیری بالایی بوده و به همین دلیل در صنایع خودروسازی و صنایعی که با پرس‌کاری در عمق کم همراه است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. امکان خم کردن ورق فوق کشش ST14 به صورت کامل وجود دارد و تاریخ انقضای آن حداکثر تا 8 ماه است.

کاربردهای ورق روغنی و تاثیر آن در قیمت ورق سرد

بدون ‌شک، یکی‌ دیگر از عوامل مهم در تعیین قیمت ورق روغنی، کاربردهای گسترده آن است؛ در نتیجه در این قسمت می‌خواهیم به کاربردهای این محصول اشاره کنیم:

  • ساخت و ساز: یکی از پرکاربردترین ورق‌ها در ساخت و ساز، ورق روغنی است. از این ورق در ساخت درب و پنجره و پروفیل‌های ساختمانی استفاده می‌کنند.
  • مبلمان فلزی: ساخت وسایل فلزی یکی از رایج‌ترین کاربردهای ورق روغنی است و از این وسایل در ادارات استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، در هر اداره‌ای می‌توان حداقل یک کشوی فلزی را پیدا کرد که از جنس ورق روغنی باشد.
  • صنعت خودرو: از ورق روغنی برای ساخت انواع قطعات خودرو و بدنه خودرو استفاده می‌کنند.
  • کمدها: در بسیاری از دانشگاه‌ها و مدارس از کمد فلزی برای نگهداری وسایل استفاده می‌کنند. این کمدها از ورق روغنی ساخته می‌شوند.
  • لوازم خانگی: از ورق روغنی به ‌طور گسترده در ساخت لوازم خانگی همچون اجاق گاز، یخچال فریزر، رادیاتورها، کابینت‌ها و غیره استفاده می‌شود.

روش تولید ورق روغنی

یکی دیگر از عوامل موثر در قیمت ورق روغنی، روش تولید آن است. در ادامه فرایند تولید ورق روغنی را بررسی می‌کنیم:

  1. تمیزکاری و اسیدشویی: در این مرحله ورق گرم به قسمت اسیدشویی وارد می‌شود تا اکسید آهن و آلاینده‌ها از روی سطح ورق حذف شوند. در این مرحله غوطه‌وری در محصول اسید کلریدریک و آب‌شویی انجام خواهد شد.
  2. نورد سرد: ورق در این مرحله با چند غلتک رفت‌وبرگشتی عبور می‌کند و باید با کاهش ضخامت به حالت نهایی خود برسد. لازم به ذکر است که این مرحله توسط نیروهای کششی و فشاری انجام می‌شود.
  3. شستشوی الکترولیتی: اگر در مرحله نورد سرد آلودگی‌های سطحی ایجاد شود، برای پاکسازی از شستشوی الکتریکی استفاده می‌کنند.
  4. آنیل: این مرحله باعث بهبود ویژگی‌های مکانیکی ورق شده و منجر به کاهش زمان عملیات حرارتی و افزایش کیفیت محصول می‌شود.
  5. نورد پوسته‌ای: در صورتی که در مرحله نورد، موج‌های ریز و یا تغییر شکل ناخواسته‌ای رخ دهد، برای رفع این مشکل از نورد پوسته‌ای استفاده می‌کنند.
  6. خط بازرسی و اصلاح کلاف: عیوب سطحی در این مرحله شناسایی و اصلاح می‌شوند.
  7. کلاف کردن ورق‌ها: در انتها ورق سرد تولید شده و به صورت کلاف به بازار ارائه می‌شود.

ویژگی‌های ورق روغنی

یکی ‌دیگر از عوامل اثرگذار بر قیمت ورق روغنی، ویژگی‌های آن است. از مهم‌ترین ویژگی‌ها و خواص این ورق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شکل‌پذیری بالا
  • مقاومت بالا در برابر کشش
  • حفظ خواص مکانیکی پس از استفاده
  • سطح صاف و یکنواخت

همچنین این ورق‌ها به سه سایز استاندارد 1.1830 میلی‌متر، 2.2440 میلی‌متر و 3.3050 میلی‌متر تقسیم‌بندی می‌شوند. لازم به ذکر است که وزن نیز از عوامل دیگر تأثیرگذار در قیمت ورق روغنی است.

قیمت ورق روغنی

عوامل و فاکتورهای متعددی روی قیمت ورق روغنی تأثیر می‌گذارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان عرضه و تقاضا
  • نرخ دلار
  • کیفیت ساخت
  • برند سازنده
  • قیمت جهانی ورق روغنی

راهنمای خرید ورق روغنی

امروزه روش‌های متنوعی برای خرید ورق روغنی وجود دارند که هر فردی می‌تواند با توجه به امکانات خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کند. قیمت ورق روغنی در برخی اوقات روند کاهشی دارد که بهترین زمان‌ برای خرید این محصول به شمار می‌رود. همچنین برخی از شرکت‌ها امکان خرید اعتباری را برای مشتریان خود فراهم می‌کنند تا خریداران بتوانند پس از سفارش محصول، پرداخت خود را انجام دهند.

خرید ورق روغنی از تامین کننده

یکی از راحت‌ترین روش‌های خرید ورق روغنی، سفارش آن از تامین‌کننده است. برای این منظور تنها باید سفارشتان را ثبت کرده و پرداخت خود را نهایی کنید. سپس ورق در کمترین زمان در اختیار شما قرار می‌گیرد.

خرید ورق روغنی از بازار

برخی از افراد ترجیح می‌دهند که ورق روغنی را از بازار خریداری کنند. البته در صورت انتخاب این روش خرید، باید از کیفیت محصول اطمینان داشته باشید.

خرید ورق روغنی از کارخانه

یکی‌ دیگر از روش‌های خرید ورق روغنی، تهیه آن از کارخانه سازنده است. البته برای انتخاب این روش باید حجم بالایی از محصول را خریداری کنید. قیمت ورق سرد در این روش ممکن است کمی پایین‌تر باشد اما چالش‌های زیادی دارد.

خرید ورق روغنی از مشاوران آهن با مشاوره رایگان

شرکت مشاوران آهن یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین فروشندگان ورق روغنی بوده که امکان خرید اعتباری را نیز برای مشتریان خود فراهم کرده است. مشاوران این مجموعه در زمینه خرید ورق می‌توانند پاسخگوی سوالات شما باشند. همچنین برای اطلاع از قیمت ورق روغنی و سایر ورق‌ها نیز می‌توانید به کانال تلگرام مشاوران آهن مراجعه کنید تا قیمت تمامی محصولات روزانه ببینید.

اطلاعات بیشتر ...
درخواست مشاوره و تماس
در صورتی که نیاز به مشاوره دارید؛ فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان مشاوران آهن در اسرع وقت، با شما ارتباط برقرار کنند.